Citeam, în dimineața asta cadențată de picăturile de ploaie pe pervaz, pe site-ul celor de la experimenteaza.ro că au câteva idei nou introduse în pachetele lor promoționale, pe care ni le prezintă pomenind și de copilul din noi, adulții care comandăm aceste experiențe. Și așa m-am hotărât pe loc, dar nu pentru mine, ci pentru copiii mei adevărați.

E ziua lor, în fiecare toamnă și în fiecare iarnă și în fiecare din toți anii care trec încercăm să fie altfel, ceva, orice, prin toate vârstele trecem o singură dată. Mi-aș dori mult să-și amintească toți anii în parte și cum le-au trecut pragul.

Sunt încă uimită de mulțimea de posibilități pe care câțiva oameni curajoși și inventivi ni le-au pus la dispoziție pe o pagină web și de structurarea lor eficientă pe categorii bine definite, cu target conturat perfect.

Aveam un gând inițial când am aflat de site-ul ăsta care funcționează de doi ani fără știrea mea. Cât de bine mi-ar fi prins la atâtea aniversări, la urma urmei mă uit și văd, pe lângă viitoarele amintiri inestimabile, prețuri mai accesibile decât o petrecere la un loc de joacă amenajat sau un film și-un meniu în vreun mall supra-aglomerat…

Dar mă pierd în detalii, așa cum m-am pierdut deja pe pagina lor, citindu-le chiar și propunerile care nu m-ar interesa momentan.

Aleg, în cele din urmă și departe de primele intenții, din atâtea experiențe cu adrenalină, tirul cu arma pentru fiul meu – bonusul lui, că a lui zi de naștere urmează prima.

E un vis vechi, sigur că generat de GTA și CS:GO și de filmele bune de acțiune alese de noi, să tragă și el cu o armă adevărată. Un vis împiedicat până acum de vârsta lui mică, dar gata și cu impedimentul ăsta…

A fost în vara abia încheiată o singură dată pe poligonul de la clubul Steaua, în contul unui prieten, și și-a văzut cu ochii și atins cu mâna visul timp de o oră. O sală mare, albă și rece, dar un antrenor cu suflet de bunic blând și sfătos, pe care nicio năzbâtie sau întrebare aiurea a lor nu l-au putut scoate din calmul său desăvârșit. Au învățat într-o oră de la acel om cât într-un an școlar de educație civică despre rolul stăpânirii de sine într-o acțiune, care generează inevitabil și controlul și reușita acesteia.

Pentru că i-a rămas sufletul de băiat pe acel poligon, vreau să-i fac acum cadou această sală performantă, în care cei de la Broz Guns îi vor oferi o aventură deosebită. Cu arme și cartușe originale din filmele favorite, poți până și tipul lor să îl alegi, cu instructajul aferent și cu echipamentul de protecție necesar.

Și, deja știu, va urma escape room pentru fiica mea. Sau un curs de călărie, un sport vechi dar mereu elegant. Căci sunt ambii la vârsta la care experimentează viața.

Acestea fiind zise și comanda plasată, mai rămân cu visul că într-o zi voi primi și eu cadou un voucher pentru orice experiențe cu romantism oferite de experimenteaza.ro, nu neapărat de ziua mea…

Dar… citesc abia acum și era să trec peste… Pot să-mi schimb alegerea, să renunț sau să merg oricând timp de un an, dacă, să zicem, plouă mai tare decât azi în ziua dorită sau sunt prada vreunui virus rătăcit. Mai convenabil nu se putea. Deși, dar asta numai între noi, sunt, in ciuda tuturor aparențelor, o romantică absolută și visul propriu nu mi-l schimb cu nimic.

Articol scris pentru #Superblog 2019.

Sponsor – experimenteaza.ro.

Foto – experimenteaza.ro și personale.

Publicitate