Hotărârea

Bună dimineața, în sfârșit o dimineață fără beep-uri, mă bucur și eu de ea liniștită, deși mintea-mi derulează încă fragmente cu discuțiile din ultimele zile.

Ne-am hotărât, cu câțiva prieteni și colegi de serviciu, un grup privat – cum ne spun cei de resort, să mergem câteva zile la munte în vacanța dintre semestre.

Locul

Suntem deja 30 și va fi ceva de gândit aici, deși ne lăsăm mult și pe mâna celor de la Royal Boutique Hotel, alesul nostru din tot ce-am văzut la ofertele de cazare din Poiana Brașov. Unii dintre noi au mai fost acolo și recomandarea unui prieten bun, când o ai, face mai mult decât o recenzie de pe net. Am stabilit întâi data exactă cu cei de la hotel, apoi durata, 3 zile.

Arhivă personală

Cât despre Poiană… e un loc turistic care vorbește de la sine de mult timp, a fost cel mai ușor de ales, fără controverse, vreo amintire neplăcută de oricând sau orice altceva.

Poiana Brașov e o alegere pentru orice anotimp din noi sau de afară.

Programul

Cele două zile întregi le vom umple ușor, putem schia, sigur unii dintre noi vor vrea, avem și spațiu de depozitare pentru schiuri special amenajat. Mai au saună la hotel, dintre activitățile pe care le putem face iarna. Eu, sincer, nu-s direct interesată, dar știu câțiva dintre noi care-ar fi. Iar serile le putem împărți între partide de biliard și dart.

Sau între noi, vorbind pur și simplu liberi și liniștiți, fără privirile acelea spre ceasul telefonului, că s-a terminat pauza de masă sau că trebuie să ajungem neapărat undeva.

Cazarea

Totu-i mai mult decât ok, avem camere duble, triple și suită Vintage, aceleași variante la stilul modern, apartamente. Cu duș propriu, wi-fi și alte utilități strict necesare pentru confortul nostru, nu îmi făceam griji oricum. Cum mergem în familii sau perechi, chiar nu-i o problemă.

Transportul

Mergem toți cu mașinile noastre, în combinații destul de lejere, parcare privată vom avea, doar drum liber ne trebuie. Ziua din mijlocul săptămânii în care vom pleca sper să fie de bun augur.

Petrecereasurpriză

Singura preocupare e o petreceresurpriză pentru doi dintre noi, la care ne-am gândit restul, știind că împlinesc 25 de ani de când și-au pus semnătura pe o viață împreună – o nuntă de argint.

Fiind supriză, nu putem să-i întrebăm prea multe, așa că am cumulat informații, eu despre el, cunoscându-l din copilărie, câțiva dintre noi despre ea, am adunat ce știm și intuim că le-ar plăcea pentru o seară deosebită. Pentru asta există un salon de evenimente Brașov, chiar în hotelul respectiv, ceea ce înseamnă că au experiență. Doar să le spunem cum am vrea să fie.

Meniul

… Nu vă spun nimic, decât că l-am stabilit în cele mai mici amănunte, printre primele – un meniu festiv, dar nu epatant, care mi-a activat deja simțuri în mod obișnuit cuminți.

Și tortul, evident. Aici îmi permit un spoiler, că mi-a plăcut prea mult ideea: am comandat patru figurine din marțipan cu ciocolată, ei doi și copiii, zâmbesc de-acum imaginându-mi mirarea plăcută și râsetele lor.

Băutura

La liber, sau, mai profesional spus, regim open bar, îl vom avea la pachet cu meniul – o altă facilitate îndeosebi pentru partea masculină a grupului.

Muzica

Suntem mulți prieteni vechi, chiar dacă între timp grupul s-a mai mărit, gusturile noastre sunt destul de comune, deja am în minte o listă de piese obligatorii pe lângă ce lăsăm la libera alegere a celor de la hotel. Nu ne vom complica, am stabilit deja, cu dj sau vreo ținută extravagantă și altele asemănătoare.

Hotelul are aparatură de ultimă generație, sonorizarea, spun cei care au mai fost, e perfectă, vor fi și două speach-uri sumare pe lângă muzică, nu mai multe și nu un program prea încărcat, atât cât să completeze frumos intimitatea unui eveniment privat.

Momentul culminant al petrecerii

A fost ideea unei alte prietene bune, de care nu știa nici ea și care a fost o surpriză de la copiii ei: înmânarea verighetelor de argint, așa se spune, că se schimbă cu cele de aur sau se poartă lângă ele. Verighetele și petrecerea-surpriză vor fi cadoul nostru.

În așteptare…

Cum am lăsat pe mâna managerului de la hotel toate acestea după ce am stabilit în linii mari desfășurarea serii și a celor trei zile în general, singura noastră grijă rămâne să nu încurcăm grupurile de WhatsApp pe care vorbim între noi. Căci pentru petrecerea-surpriză și costul ei în plus am făcut un grup separat, fără eroii principali ai evenimentului.

Sper să nu-mi fi scăpat ceva important sau fără de care nu se poate, organizez rar evenimente de asemenea amploare, de obicei escapadele noastre sunt mai simple, cu cazare și masă, în rest ne descurcăm. Și nici nu suntem toți de fiecare dată.

Vă las acum, după ce-am aranjat atâta excursia asta comună trebuie să mă gândesc și la bagajul personal.

Și, poate, ca-ntr-un vis nu foarte depărtat, la propria mea nuntă de argint.

Articol scris pentru #SuperBlog 2019

Sponsor și poze – Royal Boutique Hotel Poiana Brașov

Publicitate