Dajar România

Aș putea să încep prin a povesti câte căni de cafea am spart în anii de când am descoperit licoarea fermecată, îndeosebi dimineața, dar nici eu nu mai țin minte.

Sau cum s-a suit în picioare în mijlocul mesei din bucătărie fiul meu de vreo 3 ani pe-atunci și-a dat drumul unui pahar „de sus”, să vadă procesul fascinant de spargere în mii de bucățele și să studieze dacă seamănă cu acela al aruncării unei pietre în mijlocul căzii pline cu apă. Paralela dintre picăturile de apă și cioburile de sticlă, forma lor de împrăștiere în spațiu, înțelegeți ce vreau să spun.

Toate aceste fenomene fizice s-au sfârșit însă într-o zi, când am fost servită de o prietenă cu o cafea într-o ceșcuță perfectă ca formă și mărime – o culoare maro elegantă și deosebită, nici nu credeam că o cafea poate fi atât de îmbietoare într-un recipient cu o astfel de culoare.

Sau poate mi-a plăcut acea cafea așa de mult din alte motive, nu mai contează, cert e doar că am întrebat-o de cană și mi-a spus că e Luminarc. Și așa a început povestea mea cu Luminarc.

Au urmat rapid primele două seturi, care mai aveau, pe lângă căni, și farfurii și boluri. Iar, la câțiva ani de când toată viața mea casnică devenise fume-ul acela unic al produselor Luminarc, am vrut să mai schimb culoarea. Nu și marca, pentru că, spre marea mea mulțumire, le-am descoperit și seturile albe.

Am rămas astfel fana vaselor de bucătărie Luminarc pe viață, pentru că, dincolo de faptul că au o frumusețe simplă și aparte, nu se sparg. Pe probate, au căzut pe gresie de-atâtea ori și sunt întregi, au suportat ceaiuri la punctul de fierbere a apei și nu au crăpat, timpul nu le-a clintit nicio așchie de material din compoziție.

Dajar România

Acum seturile Luminarc sunt în multe forme, mărimi și culori și în tot felul de combinații….

Dar să revin la accesoriile de bucătărie, „prietenii mei imaginari”, că povestea mea despre ele ar trebui să fie. Trebuia să-mi dotez bucătăria modernă proaspăt mobilată cu strictul necesar – două seturi de oale, un suport de tacâmuri cu tacâmurile aferente, câteva ustensile indispensabile.

Pe lângă acestea, mi-am mai permis și unele forme de prăjituri în care am concentrat câteva vise culinare, o râșniță de piper care mi-a plăcut mie cum arată, o cană termică pentru cafelele neterminate la timp și vedeta, în viziunea mea – o tigaie gril. Am investit planuri mari în această protagonistă a bucătăriei, am de gând să ard pe altarul ei striat toate legumele imaginabile și să le depun jertfă în frumoasele farfurii ale familiei mele îndeosebi copiilor.

Dajar România

Toate acestea ar fi fost posibile oricum, căci majoritatea ne trebuie.

Dar – aici am vrut să ajung, de fapt, cu povestea mea inițială – pornind acum, înarmată cu google și cu search și determinată de tema articolului, pe firul Luminarc, am descoperit Dajar, azi cea mai mare companie de produse de casă și grădină din Europa Centrală și mult timp distribuitor principal al renumitei mărci franceze.

O marcă proprie Dajar despre care am citit și pe care am de gând să o „contactez” este Ambition – promit modele moderne la prețuri mijlocii și calitate înaltă. Iar eu mi-am promis înainte de toate acest set de căni Ambition.

Dajar România

Dajar e, de asemenea, distribuitor cu licență pentru produsele Disney, de care iarăși mi-s viața și bucatăria pline: tot felul de căni, cutii de sandwich-uri etc… Și sunt sigură că nu numai mie, sunt sigură că le cunoașteți toți cel puțin din vedere. Iar cei care au copii știu cât de interschimbabile sunt, în funcție de direcția în care bate vântul prin studiourile Disney: Frozen, Cars, Winnie, încă nedemodatul Mickey…

Colaj propriu cu produse Dajar România

Dajar Magazine există din 1989, un an de bun augur pentru oricine, cred. Au început în Polonia, apoi au ajuns la noi și-n țările din jur. Produsele lor sunt cam tot de pe atunci în rafturile supermarket-urilor partenere, unde le-am descoperit și eu inițial, iar acum au și magazin propriu online, pe care îl recomand cu încredere.

Cană și farfurie Luminarc în vârstă de 15 ani – arhivă personală

_______________________

Articolul a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020. Sponsor – DAJAR ROMÂNIA. Foto – pagina facebook DAJAR ROMÂNIA.

Publicitate