1. Împodobește, Issa, bradul…!
E desfăcut, e pus, la dorința expresă a copiilor, același „nu facem și noi brad”, de parc-ar fi fost an cu brad nefăcut. Numai că anul acesta, dacă n-am mai luat globulețe noi, pe-alea vechi trebuie să le pun eu. Mai pun cîte unul cînd trec pe lîngă el și tot eu va trebui să finisez operațiunea. Eu și pisicile. Eu pun un glob, ele dau jos două.

2. Mîncarea
Chiar nu sînt adepta meselor tradiționale și mă oripilează orice opulență momentană, cea de genul „să fie”. Vor fi oricum piftiile (cu care am o relație ciudată, îmi plac la nebunie și mereu mă jur că o să mai fac și-n restul anului, dar… să-mi găsească cineva o explicație logică pentru care sfîrșesc prin a le face tot la sfîrșitul anului în curs…!).

3. Băutura
Eu, care sînt anti orice băutură, îmi vreau, totuși, crema mea de whiskey de sărbătorile de iarnă, pe care o personalizez, de obicei, cu multă cafea și gheață.

4. Curățenia
Nu-i de Paști și de Crăciun, e… de cînd e. Nu s-a inventat recompensă să bat covoare și să spăl geamuri pe frig, mai ales pe frigul de anul ăsta din casă.
Dar curățenia aceea cu două pisici zglobii și doi copii împrăstiați, eventual verișori și prieteni cu care s-o spulbere instant, curățenia aceea, deci, e.

5. Filme
Filme…? Netflix la greu. Am auzit că pe Protv au dat anul acesta Singur acasă de Moș Niculae, dar nu mi-am dat seama dacă era banc sau nu…

6. Cărți
Am încă mari restanțe… sînt ani de cînd citesc rar și pe fugă, mereu între două lucruri de făcut și între prea multă lume. Așa că am și visul de-a fi într-o zi cu părul alb si liniștită, într-un loc numai al meu, în care voi mai scrie un rînd, voi mai citi un capitol al altcuiva…

7. Cadourile
Huh… nu știu cum am făcut, de mi-au ieșit 7, deși am „copiat-o” pe Ana, de la care am luat leapșa. Inițial am citit-o la Diana, dar, nu știu de ce, era așa de profesional scris, impecabil, că n-am receptat-o ca pe o leapsă, ci mai degrabă ca pe un motivațional, advertorial, ceva în genul 😁❤
Cadourile mele, deci, sînt întotdeauna simbolice. Consider că omul căruia îi trebuie ceva își ia oricum singur, așa că nu dăruiesc pilote sau aparate de gătit, nici bijuterii, parfumuri sau altele din gamă, mai ales de cînd s-a terminat și cu cadourile școlare…

Acestea fiind zise, nici eu nu nominalizez pe nimeni, o preia cine vrea, dar vă doresc din tot sufletul zile magice de sărbători, cel puțin cu magia liniștii în suflet!

Publicitate