Impresionată de piticii Potecuței, mi-am adus și eu aminte de o poză din telefon de-acum ceva ani, cînd am muncit pe brînci (nu singură…!), cum se zice, la un portofoliu de biologie de clasa a patra: căută poze, fugi la print cu ele la colțul blocului, adu-le înapoi, decupează, potrivește, lipește cît să iasă dosarul pentru notă… Și-a ieșit, iar pe la capitolul nevertebrate, euglene și alte din astea, am dat la un moment dat de micuții ăștia, care mi-au stîrnit așa o duioșie de mare, încît i-am păstrat tot timpul scurs, uitînd de a doua zi, ca și posesorul portofoliului, ce reprezentau, de fapt.

I-am regăsit acum, cu google lens, din aceeași curiozitate cu care am căutat piticuții sus-menționați. Și, ca și la ei, primele rezultate ale căutării îmi dădeau niște variante cel puțin hilare. Mi-i asemănau cu niște… pui de găină!

Adevărul l-am găsit, după insistențe, pe vechiul, dar bunul Bright Side, unde m-am desfătat cu tot linkul de mai jos, plus altele, adiacente. Că tot e sărbătoare.

Pentru cei interesați de răsfoirea site-ului, recomand capul de furnică. M-au trecut fiorii – bate orice ET inventat de regizorii aspiranți la covoare roșii. Sau, mai știi, o fi sursa lor.

https://brightside.me/wonder-curiosities/20-ordinary-things-that-look-so-weird-under-a-microscope-they-seem-to-belong-to-a-parallel-universe-682760/

Publicitate